Flexer & Groep Heeren van Hubo filialen slaan handen in elkaar

Hubo Academy zet cruciale rol van de verkoopmedewerker in de verf!  

Over één ding kunnen we het eens zijn: niet alleen heeft de coronacrisis een grote impact op het winkelgedrag,we gaan door een diepe crisis maar ze biedt ontegensprekelijk ook opportuniteiten bij de retailers. Een cruciale rol zal hierbij weggelegd zijn voor de verkoopmedewerker(s).

Groep Heeren, de sterke groep achter het concept van de Hubo winkels, het nog jonge uitzendbedrijf Flexer en Geert Kenis van Sales Styling spelen hierop in en bieden een geïntegreerde oplossing aan waarbij vanaf het rekruteringsproces heel veel aandacht gaat naar in- én doorstroom van geschikte kandidaten. De partners zijn er immers van overtuigd dat niet alleen de juiste match maar ook coaching en bijscholing op de werkvloer een belangrijke succesfactor wordt om als retailer succesvol te blijven in het ‘nieuwe normaal’.

Flexer in rekrutering en coaching

Onder de noemer: “Flexer in rekrutering en coaching” hebben we samen met Geert Kenis van Sales Styling by Geert Kenis (www.geertkenis.be) een specifiek en geïntegreerd aanbod uitgewerkt voor de Hubo winkels van groep Heeren”, aldus Laura Dewallef, sales manager van Flexer.  De krijtlijnen van de aanpak zijn 2-ledig.

Deel I:

  • Intakegesprek met de HR van Groep Heeren om diepgaand de behoeften te scannen op vlak van rekrutering, training en coaching van de bestaande en nieuwe winkelmedewerkers.
  • De rekrutering en selectie gebeurt door Flexer dat een sterke arbeidspool heeft opgebouwd van profielen die in aanmerking komen voor de retail sector.
  • De aanpak op vlak van selectie is dermate uniek in die zin dat Flexer voor een onderbouwde en diepgaande screening van de kandidaten beroep doet op de Kazi methodiek (kazi.co) die de wederzijdse jobverwachtingen van werkgever en kandidaat in kaart brengt. Het op voorhand bespreken van de resultaten van deze Kazi scan vergroten gevoelig de kansen op een juiste ‘matching’.
  • De weerhouden kandidaten worden ook geïntroduceerd bij Geert Kenis. Zij nemen aansluitend deel aan een opleidings- en introductiedag die plaatsvindt bij Hubo in Zonhoven.   

Deel II

Een succesvolle opstart van de kandidaat hangt ook in grote mate af van de onboarding/coaching op de werkvloer. In dit traject is Geert Kenis als expert-coach de ideale sparring partner zowel voor het individu als het team.  

  • De geselecteerde kandidaten worden door hem en Groep Heeren één of meerdere dagen a.d.h.v. een maatopleiding op sleeptouw genomen zodat we zeker zijn dat de kandidaten over het juiste Hubo DNA beschikken.
  • Tijdens het vervolgtraject worden de gestarte werknemers op de werkvloer gecoacht door Geert Kenis hetzij op individuele basis, hetzij in team. Hiervoor wordt er een grondig opleidingsplan uitgewerkt, persoonlijk op maat van de medewerker.
  • Daarnaast zijn er regelmatig terugkoppelingsmomenten met de mensen van Hubo om de (door)groeimogelijkheden van de medewerkers te bespreken.
  • Parallel zijn er ook feedbackmomenten met Flexer zodat zij hun rekruterings- en selectieproces nog verder kunnen verfijnen en afstemmen in het belang van Hubo!

“Wij bieden met dit aanbod een totaalpakket aan dat zoveel mogelijk drempels wegneemt bij de verschillende stappen in een geslaagd en duurzaam rekruterings- en tewerkstellingsproces”, aldus Geert Kenis. “Door dit aan elkaar te koppelen bouwen we aan een interessant eco-systeem dat vertrekt en eindigt bij de klant.”   

Hubo Academy: ‘wij bouwen aan jouw carrière’

Onder de noemer: “wij bouwen aan jouw carrière” ontvangen de partners op donderdag 14 mei een 10-tal grondig gescreende kandidaten die een hele dag op sleeptouw worden genomen. Topics die aan bod komen: de juiste werkattitude, verstandig omgaan met feedback, proactieve klantvriendelijkheid en – klantgerichtheid, van technisch verkoper naar TOPverkoper, …

Daarnaast zijn er ook getuigenissen van leidinggevenden en filiaalmedewerkers van Hubo zodat de kandidaten een heel concrete inkijk krijgen wat het betekent om te werken bij Hubo.  We sluiten de dag af met een intakegesprek met de HR verantwoordelijke om de interessante contacten duurzaam te binden aan Hubo.

Tom Heeren van Hubo concludeert: “wij geloven heel hard in de belangrijke rol die de verkoopmedewerker vervult in onze respectievelijke filialen. Wij zetten dan ook graag mee onze schouders onder deze integrale aanpak die het slagingspercentage bij onze kandidaten gevoelig moet verbeteren. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in.”    

Over Flexer

Flexer is een vernieuwend uitzendbedrijf dat geen beloftes doet maar wel resultaten levert! De beste en eenvoudigste oplossingen op vlak van flexibel werken en verlonen dankzij één van hun Flexer formules: payrollen, flexibele staffing en on site staffing. Het rekruteringsgebied van Flexer is de provincie Limburg, uitgebreid met de Antwerpse Kempen (tot Herentals) en tot in Leuven. Het hoofdkantoor van Flexer is gelegen op Parc 51, Lummense Kiezel 51 te 3510 Hasselt, limburg@flexer.be of 011/140.954.

Over Sales Styling by Geert Kenis

Geert Kenis is een trainer/coach die zich onderscheidt door een heel praktijkgerichte, individuele coaching op de werkvloer, dicht bij de medewerker en … de klant. Door zijn positieve en  efficiënte aanpak haalt hij het hoogste rendement uit de medewerkers en stimuleert hij hem of haar in hun verdere groei. Zijn meer dan 30 jarige ervaring in allerhande sales – en managementfuncties is natuurlijk zijn beste referentie. Al meer dan 3 jaar on-site coach bij Groep Heeren/Hubo.

www.geertkenis.be of 0475/80 33 44

Over Groep Heeren

Groep Heeren met haar 19 Hubo filialen is een dynamische en zeer gezonde onderneming die heel veel aandacht  besteedt aan de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers via on-the-job-training en coaching.

Voor meer informatie over dit bericht kan u contact opnemen met:

Joël Stockmans

Zaakvoerder Flexer, onderdeel van de Umani Group. 
+32 496 270 742
Joel.stockmans@umanigroup.be
www.flexer.be