Flexer zoekt 750 winkelmedewerkers voor eindejaarsdrukte!

Grootschalige rekruteringsactie om de Limburgse supermarkten te voorzien van ‘vakbekwame handen’.

Met de nieuwe lockdown en de eindejaarsperiode in het verschiet verwacht Flexer een sterk toenemende activiteit in de Limburgse supermarkten. Gelijktijdig zal de vraag naar bijkomende winkelmedewerkers eveneens stijgen. Dit blijkt ook uit een rondvraag van Flexer, het uitzendbedrijf van de Umani Group, dat becijferde dat alleen al de Limburgse supermarkten nood hebben aan een 700-tal extra tijdelijke winkelmedewerkers. Niet enkel om de eindejaarsdrukte de baas te kunnen maar ook om werknemers die door ziekte of quarantainemaatregelen uitvallen te vervangen.

Joël Stockmans, zaakvoerder van Flexer, bevestigt: “ik doe dan ook een warme oproep aan iedereen, ook aan studenten, die thuis zitten om zich kandidaat te stellen voor de job van winkelmedewerker. Wij garanderen een gratis spoedcursus, volledig corona proof.” 

1500 helpende én bekwame handen!

Gezien de tijdsdruk is de aanpak van Flexer kort en krachtig met als doel niet alleen helpende handen te voorzien maar er ook voor te zorgen dat deze bekwaam én onmiddellijk inzetbaar zijn.

Concreet is dit het plan:

  1. We doen via de media en alle andere rekruteringskanalen een massale oproep om werkzoekenden en studenten warm te maken die zich vervolgens registreren op: https://inschrijven.flexer.be/.
  2. De kandidaten worden gescreend op hun talenten, ondergaan een spoedcursus en worden klaargestoomd als winkelmedewerker.
  3. Met het ‘retailproof attest’ op zak matchen de Flexer medewerkers deze kandidaten met de geschikte supermarkt of buurtsuper. 

Joël Stockmans van Flexer legt uit: “we werken samen met de retailcoaches Kenis & Rommens die de retailsector door en door kennen en dus ideaal geplaatst zijn om dit traject voor hun rekening te nemen. Eens de kandidaten ‘retailproof’ zijn kan ik ze toevertrouwen aan mijn deskundige collega’s die hen zullen matchen met de juiste supermarkt, gelegen in de buurt van de kandidaat-winkelmedewerker.”

“We onderschrijven de cruciale rol van deze sector en haar mensen en zijn dan ook graag bereid om een extra inspanning te leveren: met de steun van onze partners kunnen we dit voortraject dan ook volledig gratis aanbieden zodat er geen drempels zijn en iedereen zich kan aanmelden”, aldus nog Stockmans. 

Corona proof aanpak en begeleiding

Om tegemoet te komen aan de huidige Corona maatregelen heeft Flexer een volledig online en digitaal aanbod uitgewerkt:  

  • Geïnteresseerde kandidaten registreren zich online.
  • Het persoonlijke interview vindt plaats aan de hand van een videocall.
  • De spoedcursus gebeurt op basis van een webinar, in kleine groepen zodat er interactie mogelijk is met de docent en onderling tussen de deelnemers.
  • De matching gebeurt in eerste instantie online waarna de werkgever kan beslissen om de kandidaat al dan niet in levende lijve te spreken alvorens aan te werven.
  • Alle startdocumenten tussen de kandidaat en de werkgever worden digitaal opgesteld en afgehandeld zodat dit geen bijkomende administratieve last met zich meebrengt.
  • Het onboarding traject en de evaluaties kunnen eveneens digitaal worden aangeboden.

“De digitale tools en instrumenten zijn zo ontwikkeld dat ze zeer laagdrempelig zijn in gebruik en deze worden bovendien gratis ter beschikking gesteld waardoor we niemand willen uitsluiten voor dit traject, aldus Joël Stockmans die nog concludeert: “met een juiste attitude en heel veel goesting om de handen uit de mouwen te steken kom je vaak al een heel eindje, ook in deze sector.”   

Over Flexer

Flexer is een vernieuwend uitzendbedrijf dat geen beloftes doet maar wel resultaten levert! De beste en eenvoudigste oplossingen op vlak van flexibel werken en verlonen dankzij één van hun Flexer formules: payrollen, flexibele staffing en on site staffing. Het rekruteringsgebied van Flexer is de provincie Limburg, uitgebreid met de Antwerpse Kempen (tot Herentals) en Vlaams-Brabant tot in Leuven. Dit jonge bedrijf groeit, ondanks de Corona crisis, heel snel en stelt na anderhalf jaar al ca 500 uitzendkrachten dagelijks te werk. Het hoofdkantoor van Flexer is gelegen op Parc 51, Lummense Kiezel 51 te 3510 Hasselt, limburg@flexer.be of 011/140.954.  Flexer maakt deel uit van de Umani Group.

Voor meer informatie over dit bericht kan u contact opnemen met:

Joël Stockmans
Zaakvoerder Flexer, onderdeel van de Umani Group. 
+32 496 270 742
Joel.stockmans@flexer.be
www.flexer.be